Jün-nan FOP
Jemnější alternativa k hutným a výraznějším černým čajům z Indie. Ideální ke všednodenní snídani pro celou rodinu. Jeho chuť můžete ještě více zjemnit mlékem, nebo osvěžit citronem.
Drobné lístky zbarvené od světle hnědé po černou obsahují množství světlých tipsů. V jejich vůni rozpoznáte jemně chlebové a lehce citrusové tóny. Po vylouhování se rozvine silná medově citronová vůně, která chvílemi připomíná melasový cukr a konvalinky.
Čirý nálev má rudohnědou barvu. Jeho vůně připomíná biskupský chlebíček, rozinky a citron. Chuť je plná, jemně svíravá a decentně nahořklá. Evokuje stromovou kůru a najdete v ní i stopy citrusového ovoce. Dochuť je svíravá a slabě nasládlá.
Na konvičku o objemu 0,5 litru jedna zarovnaná polévková lžíce, zalijte vodou o teplotě 90–100 °C a nechte louhovat ideálně 2–3 minuty. Takto lze postupně připravit až dva nálevy.